Home Page Foros Literatura EL LECTOR DEL TREN DE LES 6.27 H Crítica Literaria “El lector del tren”

Viendo 1 entrada (de un total de 1)
 • Autor
  Entradas
 • #1754
  Marian Rojas
  Superadministrador

  EL LECTOR DEL TREN
  Tenim entre les mans una nova entrega de la pua lectora :El lector del tren de las 6.27 ,de Jean Paul Didierlaurent. En primer lloc al començar a llegir, el rerefons del llibre em trasllada a altres lectures com la coneguda Fahrenheit 451 la distòpia d’en Ray Bradbury, és cert que en aquesta proposta no hi ha una finalitat política de destrucció de llibres prohibits simplement es vol treure de circulació els excedents editorials.
  A l’inici ja sorprèn una mica la tria del nom del protagonista, Guibrando Viñol i la descripció d’altres personatges estereotipats com el Giuseppe, Kowalski, el creador d’alexandrins….i què dir de la Julie. Evidentment és una novel·la i l’autor té barra lliure per fer i desfer. No m’agrada aquesta patina de voler donar dignitat a persones que o bé pel seu extracte social o per les feines que desenvolupen l’autor els revesteix de credibilitat per estimar els llibres o tenir una certa cultura. Massa vegades a la vida ens regim per aquests paràmetres.
  Llegeixo que aquesta ha estat la seva primera novel·la, abans havia publicat contes i que malauradament fa poc ens va deixar. Per fer un resum diria que es una novella amable amb una història d’amor subjacent entre el Guibrando i la Julie on la lectura i el llibres fan de connectors de la trama.
  Em quedo amb la innovadora idea de llegir en veu alta extractes de llibres al tren, amb la tendresa del protagonista, la seva solitud només acompanyada d’en Rouget i la rocambolesca recerca dels exemplars que contenien les cames d’en Giuseppe.
  Gràcies Lluis, he passat una bona estona llegint-lo.
  Marian

  • Este debate fue modificado hace 1 mes, 3 semanas por Marian Rojas.
Viendo 1 entrada (de un total de 1)
 • Debes estar registrado para responder a este debate.