Home Page Foros Literatura DE RATONES Y HOMBRES / JHON STEINBECK “DE RATONES Y HOMBRES / JHON STEINBECK”

Viendo 1 entrada (de un total de 1)
 • Autor
  Entradas
 • #2419
  Marta Batalla
  Superadministrador

   Pepe, no havia llegit cap llibre de John Steinbeck.
   És un gran escriptor i premi Nobel el 1962!
   Segons he llegit, aquest llibre es va basar en les seves pròpies experiències, ja que de jove va ser molt rebel, va deixar la Universitat i va marxar a treballar en diversos llocs: plantacions de sucre, recol·lector de fruita… i a fer de rodamon. I el títol del llibre prové del poema “A un ratón”, escrit per Robert Burns.

   Amb poques pàgines tracta grans temes: L’amistat, la discapacitat, la tolerància, la pobresa i l’injustícia, el masclisme, el racisme, i més …
   Hi ha unes bones descripcions dels Camps Californians, de les penúries i pobresa d’aquells moments, en realitat ens ensenya l’Amèrica profunda dels anys-30.
   L’amistat és el tema principal. Els protagonistes Lennie i George viuen en gran simbiosi. Lennie és un home alt i fort però incapaç de viure sense en George, i aquest és el que busca les feines i pren les decisions, tot i això, tots dos comparteixen il·lusions, suposadament per aconseguir el somni de la caseta i l’hortet.

   Tot i que es preveu el seu final tràgic, no em va deixar de sobtar, però vaig entendre que la fidelitat del George arriba fins al final.

   És una novel·la molt dura i al mateix temps molt humana. M’ha semblat fàcil de llegir, amb un llenguatge senzill. Talment com si estigués veient una pel·lícula.

   Moltes gràcies, Pepe per haver-me donat l’oportunitat de llegir aquest escriptor.

  Viendo 1 entrada (de un total de 1)
  • Debes estar registrado para responder a este debate.