Home Page Foros Literatura El Domingo de las Madres de Graham Swift “El domingo de las madres”

Viendo 1 entrada (de un total de 1)
 • Autor
  Entradas
 • #1254
  Marian Rojas
  Superadministrador

  El Domingo de las madres
  Vagi per davant que el llibre de Graham Swift m’ha sorprès gratament, gràcies Manel per aquesta proposta.
  Els esdeveniments d’un dia de la Jane, el” dia de les mares”, són la clau del nus d’aquest relat, pràcticament tot el llibre gira al voltant de la darrera trobada amb el seu amant i les conseqüències i impactes que tindrà amb la seva vida.
  Swift, amb diverses veus, fa un retrat de l’Anglaterra de postguerra, del classisme d’una societat que encara ara perdura, però obre una porta a l’esperança a que algú amb empenta i vocació pugui canviar el seu destí.
  La Jane és una “criada” atípica que esdevindrà escriptora, des del primer moment mostra una clara vocació per la lectura (de novel·les de cavallers) i la escriptura, gràcies a què els seu “senyor” li permet llegir llibres de la seva biblioteca. Hi ha moltes referències a Joseph Conrad, l’escriptor del mar i aventures, un bon exemple a seguir per la protagonista, que en aquest punt mostra una mena de rebel·lia pel paper i els interessos que la dona tenia atorgats en aquelles dècades.
  L’ultima trobada traspua erotisme i sensualitat, la Jane no és una noia poruga ni tímida, accepta el seu destí amb serenitat ( els seu amant es casarà amb una noia de la seva classe) i quan es queda sola, nua, a la casa dels senyors, recorre totes les estàncies amb una sensació de llibertat que la empaitarà, malgrat no conèixer els successos luctuosos que tindran lloc aquell dia, a buscar un nou camí que la portarà a ser escriptora.
  Un bon llibre, sense dubtes! Gràcies de nou Manel.

Viendo 1 entrada (de un total de 1)
 • Debes estar registrado para responder a este debate.