Home Page Foros Literatura EL LECTOR DEL TREN DE LES 6.27 H El lector del tren de las 6,27

Viendo 1 entrada (de un total de 1)
 • Autor
  Entradas
 • #1758
  Manel Serrano
  Superadministrador

  EL LECTOR DEL TREN DE LAS 6,27

  Vagi pel davant el meu agraïment a en Lluís, una magnífica recomanació literària. Sens dubte una novel·la d’aquelles que t’atrapen des del primer moment i que expliquen per què la companyia d’un llibre sempre és un bon regal.
  Vagin pel davant dues puntualitzacions: la primera, que la meva puntuació serà superior en l’apartat de guió que no pas en altres valoracions més tècniques, i no per què el llibre quedi mancat d’una narrativa lluminosa, sinó perquè la història que ha estat capaç de construir en Didier Laurent, és simplement, excel·lent i enfosqueix altres possibles mèrits. La segona puntualització és que en aquest breu comentari, intentaré obviar el que seria una sinopsi del llibre, ben segur alguns de vosaltres ho fareu de forma més precisa que jo.
  Tal com introduïa, “el lector del tren de les 6,27” ha significat una lectura absolutament satisfactòria. I no ho dic tant per la seva qualitat literària, que la té, sinó per la gosadia d’un autor novell que planteja la seva primera novel·la al voltant del freqüentadíssim tema de l’amor. Per mi, sempre és un gran mèrit que un escriptor primerenc intenti oferir una mirada diferent i presumiblement novadora, amb un tema com el que ens ocupa. S’ha de ser valent.
  Quines històries d’amor tan ben entrellaçades ha estat capaç d’escriure aquest desconegut escriptor. En quin món tan sòrdid, a voltes surrealista i sempre marginal, l’autor construeix un homenatge a la paraula, a la literatura i finalment a l’amor romàntic.
  Més enllà de l’enginy i frescor que suposa l’encontre de l’amor en els lavabos d’un centre comercial, no volia deixar de referir-me al missatge d’esperança que l’autor intenta traslladar al voltant de la força de l’amor, la poesia i la paraula. Així, al bell mig d’un món carregat de patetisme i solitud, un públic gastat i envellit serà capaç d’entusiasmar-se i trobar bellesa entre retalls literaris i rimes alexandrines que l’infern va oblidar destruir.
  Fantàstic.

  Manel Serrano

Viendo 1 entrada (de un total de 1)
 • Debes estar registrado para responder a este debate.