Home Page Foros Literatura EL LECTOR DEL TREN DE LES 6.27 H EL LECTOR DEL TREN DE LES 6:27 H (LE LISEUR DU 6H27) De Jean -Paul Didierlauren

Viendo 1 entrada (de un total de 1)
 • Autor
  Entradas
 • #1748
  Lluis
  Superadministrador

  Amics del club de lectura , heu llegit un llibre senzill, sense pretensions, que explica una història de petits personatges que els ha tocat fer de netejadores de banys o de destructors de llibres no gens menys, en el país que estima més els llibres del món. Tanmateix, apareixen també secundaris que engresquen la història com el creador d’alexandrins o les tendres àvies de la casa gran. Un altre tret dels personatges és l’acceptació sense lluita del paper que els ha tocat fer. No s’albira cap ambició, a penes alguna fita banal com comptar rajoles, col·leccionar exemplars d’un llibre de jardineria corrent o un objectiu més interessant com trobar la noia del llapis.
  Costa entendre que Guylain que sembla un jove espavilat continuï treballant en una feina que li fa fàstic, però l’autor crec que l’interessa que es mantingui així igual que Julie, per acabar la novel·la amb una història d’amor convencional: el lector i l’escriptora, per acabar construint una petita faula que és un homenatge a la literatura.
  L’autor utilitza uns treballadors en l’escala més baixa per mostrar que la tendresa, la humanitat i la compassió es descobreixen precisament en aquestes persones i que és el que dóna sentit a les seves vides. No hi ha rancúnia ni protesta. Aquesta estoica acceptació del seu destí és commovedora i alhora terrorífica. Dididerlaurent escriu de forma fluida i fàcil però no senzilla. Té habilitat per encadenar frases amb llenguatge precís i original amb les que expressa una quotidianitat que a la resta ens costa de veure o interpretar. Amb l’excusa de les lectures és capaç de crear històries que mai sabrem com continuen, però que tenen un bon començament.
  La història comença amb força explicant un entorn fosc i trist, però la segona part del llibre per a mi decau una mica i el final és previsible. En definitiva un llibre entretingut però amb algunes ombres, que segur crearà debat.

Viendo 1 entrada (de un total de 1)
 • Debes estar registrado para responder a este debate.