Home Page Foros Literatura LO PASADO NO ES UN SUEÑO. Theodor Kallifatides “Lo pasado no es un sueño”. Theodor Kallifatides.

Viendo 1 entrada (de un total de 1)
 • Autor
  Entradas
 • #2451
  Pedro Sanchez
  Superadministrador

   “Lo pasado no es un sueño”.Theodor Kallifatides.

   Títol molt suggestiu de lectura i reflexió que va més enllà de la pròpia grafia. “El passat mai és un somni, malgrat que puguis viure amb ell”. Concepte existencialista i poètic a la vegada, per donar peu a una magistral obra que recorre una vida amb totes les connotacions que li són inherents en un camí de postguerra a l’Europa del 1946: misèria, brutalitat, feixisme, exili…
   Una narrativa amb gran intensitat autobiogràfica per part de Theodor Kallifatides, escrita amb una gran sensibilitat i senzillesa.
   Quina gran frase, sentida i escoltada també moltes vegades de boca del nostre amic Pepe: “…ese lugar donde después de la lluvia, la tierra huele más hermoso que en ningún otro…”
   Theodor Kallifatides, escriptor grec del Peloponès i emigrat a Suècia, ambienta aquesta biografia novel.lada, Premi Nacional grec de Literatura Testimonial, en un context social i polític que deixa molt marcat al mateix autor, sotmetent-lo a terribles cicatrius de sentir-se a la vegada emigrant i estranger.

   “Tenía ocho años cuando mi abuelo me tomó de la mano y nos fuimos. Él no sabía lo que yo llevaba dentro, tampoco yo lo sabía; una gran parte de mi vida transcurriría en el intento de comprenderlo”.

   Amiga Cinta, gràcies per la recomanació.
   Una forta abraçada.

   Pere Sánchez.

  Viendo 1 entrada (de un total de 1)
  • Debes estar registrado para responder a este debate.