Home Page Foros Literatura LOS DIAS PERFECTOS Los días perfectos. Elegir entre la pena y la nada

Viendo 1 entrada (de un total de 1)
 • Autor
  Entradas
 • #1425
  Marta Batalla
  Superadministrador

  Abans de fer el comentari sobre el llibre, volia aprofitar per agrair-vos a tots l’oportunitat de participar en aquest club de lectura.
  Sé que és un repte, ho dic perquè llegint els vostres comentaris, veig que teniu un nivell literari alt. Tot això enriqueix molt.
  Dit això.

  De Jacobo Bergareche no n’havia sentit a parlar mai i francament m’ha agradat.
  M’ha semblat un llibre interessant, tant en l’aspecte literari com pel seu guió.
  Té sensibilitat, dona pinzellades d’humor i és força poètic. M’ha agradat per exemple:
  «Es preciso contar también el tiempo sin ti, porque también la ausencia le ha dado forma a lo nuestro, igual que el silencio se lo da a la música, y la sombra a la pintura» i com aquest, ple de detalls d’aquesta índole…
  El fet de compaginar cartes inèdites d’un gran escriptor (Premi Nobel de Literatura) amb dues cartes del protagonista a la seva amant (Camila) i a la seva esposa (Paula), resulta atractiu de llegir.
  En realitat aquest llibre no és més que una reflexió sobre l’enamorament, o millor dit, entre l’enamorament i el desamor o el tedi.
  I et fa pensar que és l’enamorament? Els psicòlegs diuen que l’amor intens no dura més d’un any i mig, i després tot torna a la normalitat. Potser cal trobar l’equilibri!

  Luis després d’una avortada trobada amb Camila l’hi escriu una carta per desfogar-se dels seus problemes amb la seva parella, fet que no havien parlat entre ells.
  Ara ja no aspira a dies perfectes sinó a moments perfectes, tal com ell veu en les vinyetes de Faulker amb la seva amant, que no hi ha res d’extraordinari, però és clar que tot depèn de l’estat d’ànim i del valor que l’hi vulguis donar a les petites coses.
  Però la carta a Paula és una reflexió profunda de la seva relació matrimonial o de parella. Potser totes les parelles haurien d’escriure una carta similar?

  És un llibre que ha valgut la pena llegir i que recomanaré.
  Gràcies, Cinta

Viendo 1 entrada (de un total de 1)
 • Debes estar registrado para responder a este debate.